Hozzávalók:
20 dkg főtt, tört burgonya
10 dkg Nativa Food Mix al teff pasta fresca
1 db tojáscsipet só
1 kk édesítő (1:4)
fahéj
csipet só
+ 15 dkg meggy – édesítő (nekem fagyasztott volt, ezt kiengedtem és útifűmaghéjjal zselésítettem)
+ zsemlemorzsa pirítva
+ édesítő (szóráshoz)
Elkészítés:
A gombóc tésztáját jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. Majd gombócnyit a tenyerünkbe veszünk, lenyomkodjuk, megtöltjük a meggyel és összezárjuk, gombócoljuk.
Majd forró, lobogó vízben kifőzzük.
Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
![0503 026](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0503-026-scaled.jpg)
![0503 024](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0503-024-scaled.jpg)
![0503 027](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0503-027-scaled.jpg)
![0503 019](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0503-019-scaled.jpg)
![0503 020](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0503-020-scaled.jpg)
![0503 022](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0503-022-scaled.jpg)