Hozzávalók:

1 réteg:

20 dkg datolya (magozott)- (áztassuk be előtte kb 50-60 percet – így könnyebben lehet turmixolni)

1 ek vanília aroma

2 ek agave szirup

20 gr Vegifeel vegán csokis protein

2.

10 dkg kesudió (áztassuk be kb 4 órára – így könnyebben lehet turmixolni)

0,5 ek rizstejszín

ízlés szerint agavé szirup (én 1 ek tettem bele)

  1. réteg

20 dkg kesudió (áztassuk be kb 4 órára – így könnyebben lehet turmixolni)

2 dl rizstejszín

35 gr Vegifeel vegán csokoládés protein

ízlés szerint édesítő (én 2 ek 1:4 et tettem bele, de én édes szájú vagyok :D )

20 gr holland kakaópor

0,75 dl kókuszolaj

3-4 ek útifűmaghéj

+ mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

Az első réteghez a datolyát jól összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, alaposan kikeverjük, majd egy 18 cm torta forma aljára nyomkodjuk.

A következő réteghez a kesudiót összeturmixoljuk a rizstejszínnel és az agavé sziruppal, majd a datolyás rétegre kenjük.

A harmadik réteghez is összeturmixoljuk a kesudiót, majd ha az kész, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot és együtt is összeturmixoljuk. Majd rákenjük a kesudiós rétegre.

Tetejét olvasztott csokival borítjuk, majd hűtőbe rakjuk 5-6 órára (de lehet egy éjszaka is), hogy összeálljon.