Hozzávalók:

Sima piskóta:

4 db tojás

3 dkg Vegifeel vegan protein

1,5 ek édesítő

4 gr sütőpor

Kakaós piskóta:

4 db tojás

3 dkg Vegifeel vegan protein – csokis

1,5 ek édesítő

4 gr sütőpor

Krém:

Vaníliás:

4 dl rizstej

1,5 ek vanília aroma

1,5 ek édesítő

1,5 dkg  barna rizsliszt

Csokis:

4 dl rizstej

1 ek holland kakaópor

1,5 ek édesítő

1,5 dkg barna rizsliszt

+ rumba ( rumaromába) áztatott mazsola

+ durvára darált dió

+ paleo csokoládé kókusztejszínnel felolvasztva

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a proteint és a sütőport. Kikeverjük, majd a hab felével is elkeverjük. Végül a hab másik felét óvatosan beleforgatjuk.

Ugyanígy járunk el a csokissal.

Majd egy nagyobb formába öntjük őket egymásra, villával eligazgatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémeket közbe elkészítjük.

A 3 dl rizstejet felforralunk, közben a maradék 1 dl – t kikeverjük a rizsliszttel, vanília aromával, barna rizsliszttel, majd amikor forr a rizstej, akkor belekeverjük és sűrűre főzzük.

A csokissal ugyanígy járunk el.

Majd ha meghűlt a piskóta és a krémek is elkészültek, akkor a piskótát csíkokra vágjuk. Egy jéai tál aljára tesszük a felét, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával és a „levével” meglocsoljuk, megszórjuk dióval, majd jö a kakaós krém, majd újra piskóta, mazsola, dió és vaníliás krém.

Hagyjuk kihűlni, majd csokival meglocsolva tálaljuk.