Hozzávalók:
0,5 kg főtt burgonya – turmixolva
1,5 – 2 ek útifűmaghéj
kb 8 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek édesítő (1:4)
csipet só
+ Vegifeel vegantella – vegán proteines mogyorókrém
+ Mester kenyérmorzsa – pirítva
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összedolgozzuk.
Majd 6 – 8 részre osztjuk. Kezünkkel golyót formázunk, majd lelapítjuk, megtöltjük mogyorókrémmel, majd golyót formázunk belőle. Forró, lobogó vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
![dscn8977](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8977.jpg)
![dscn8978](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8978.jpg)
![dscn8979](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8979.jpg)
![dscn8980](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8980.jpg)
![dscn8981](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/dscn8981.jpg)