Hozzávalók:
25 dkg Alfa mix (Itt:)
4 dkg Orgran gluténpótló
1,5 ek édesítő (1:4)
1 ek útifűmaghéj
100-150 gr növényi joghurt
10 dkg margarin
5 gr sütőpor
Töltelék:
50 dkg meggy (fagyasztott)+ édesítő + útifűmaghéj elegye
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ növényi joghurt – olaj – édesítő keveréke a kenéshez
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálban alaposan kidolgozzuk, majd két részre osztjuk. Rizslisztes lapon kinyújtjuk , majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (18×18). Majd rátesszük az előzőleg kiengedett meggyet, amit összekevertünk az édesítővel és útifűmaghéjjal. Majd rátesszük a másik kinyújtott tésztát. Lekenjük a joghurtos keverékkel, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.