Hozzávalók:

25 dkg Alfa mix (Itt:)

4 dkg Orgran gluténpótló

1,5 ek édesítő (1:4)

1 ek útifűmaghéj

100-150 gr növényi joghurt

10 dkg margarin

5 gr sütőpor

Töltelék:

50 dkg meggy (fagyasztott)+ édesítő + útifűmaghéj elegye

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ növényi joghurt – olaj – édesítő keveréke a kenéshez

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban alaposan kidolgozzuk, majd két részre osztjuk. Rizslisztes lapon kinyújtjuk , majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (18×18). Majd rátesszük az előzőleg kiengedett meggyet, amit összekevertünk az édesítővel és útifűmaghéjjal. Majd rátesszük a másik kinyújtott tésztát. Lekenjük a joghurtos keverékkel, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.