Hozzávalók:
1. réteg
30 dkg datolya
15 dkg darált dió
2. – 3. réteg
25 dkg főtt csicseriborsó
ízlés szerint édesítő
10 dkg szilvalekvár
2 dl rizstejszín
6 dkg kókuszolaj
15 dkg aszalt szilva
1,5 kk konjakliszt
+ mentes csokoládé / házi csokoládé a tetejére
Elkészítés:
A datolyát beáztatjuk pár órára, majd összeturmixoljuk, hozzáadjuk a diót, összedolgozzuk, majd egy 18 cm – es tortaforma aljára nyomkodjuk.
A csicseriborsót összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az aszalt szilván kívül az összes többi alapanyagot és azzal együtt is összeturmixoljuk. Majd két részre vesszük, az egyik részébe beleturmixoljuk az aszalt szilvát. Ez jön a datolyás rétegre, majd jön a másik része a krémnek .
Végül csokival borítjuk.
Hagyjuk egy napot a hűtőben, hogy összeálljon.