Hozzávalók:
19,5 dkg Barna rizsliszt
2 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg hajdina liszt
3 dkg Orgran gluténpótló
12 gr Orgran tojáspótló + 10 ek víz elkeverve
2 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
10 dkg margarin – olvadt
2,5 ek lekvár – nekem barack volt
Töltelék:
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
2 dl rizstej
0,5 dl rizstejszín
kb 20 dkg meggy – fagyasztott
útifűmaghéj
édesítő
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan összedolgozzuk. Majd szilikon muffin formákba nyomkodjuk, hogy kosárka alakja legyen. 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük.
A meggyet összeturmixoljuk édesítővel, majd hozzáadunk annyi útifűmaghéjat, hogy az felvegye a nedvességet.
Ha meghűltek a kosárkák, akkor az aljára teszünk a meggyből, majd rá a vaníliás puding.
Meggyel vagy ízlés szerint díszítjük.
![dscn3800](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn3800.jpg)
![dscn3801](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn3801.jpg)
![dscn3802](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn3802.jpg)
![dscn8009](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn8009.jpg)
![dscn8010](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn8010.jpg)
![dscn8011](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn8011.jpg)
![dscn8012](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn8012.jpg)