Hozzávalók:

19,5 dkg Barna rizsliszt

2 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg hajdina liszt

3 dkg Orgran gluténpótló

12 gr Orgran tojáspótló + 10 ek víz elkeverve

2 ek édesítő (1:4)

4 gr sütőpor

10 dkg margarin – olvadt

2,5 ek lekvár  – nekem barack volt

Töltelék:

1 cs vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

2 dl rizstej

0,5 dl rizstejszín

kb 20 dkg meggy – fagyasztott

útifűmaghéj

édesítő

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan összedolgozzuk. Majd szilikon muffin formákba nyomkodjuk, hogy kosárka alakja legyen. 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A pudingot megfőzzük.

A meggyet összeturmixoljuk édesítővel, majd hozzáadunk annyi útifűmaghéjat, hogy az felvegye a nedvességet.

Ha meghűltek a kosárkák, akkor az aljára teszünk a meggyből, majd rá a vaníliás puding.

Meggyel vagy ízlés szerint díszítjük.