Hozzávalók:
10 dkg Hajdina liszt
10 dkg Tápióka liszt
18,5 dkg köles liszt
45 gr útifűmaghéj
5 gr útifűmaghéj őrlemény
2 kk só
1 cs sütőpor
5 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ decor só
+ szezámmag
+ kölesliszt (ezzel megszórjuk a lapunkat és azon formázunk)
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Majd alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk 5-10 percet állni. Majd két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk kör alakba, majd négy részre vágjuk és minden cikkejből kiflit csavarunk fel a szélesebb része felől. A másik részből egy bagettet és egy zsemlét formázunk.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük olajjal vékonyan. Megszórjuk decor sóval a kifliket, a bagettet bevagdossuk, a zsemlére szezámmagot szórunk.
Majd 180 fokos sütőben megsütjük őket.
A kiflit kb 35 perc alatt, a bagettet és a zsemlét kb 50-55 perc alatt.