Hozzávalók:
10 dkg Hajdina liszt
10 dkg Tápióka liszt
18,5 dkg köles liszt
45 gr útifűmaghéj
5 gr útifűmaghéj őrlemény
2 kk só
1 cs sütőpor
5 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ decor só
+ szezámmag
+ kölesliszt (ezzel megszórjuk a lapunkat és azon formázunk)
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Majd alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk 5-10 percet állni. Majd két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk kör alakba, majd négy részre vágjuk és minden cikkejből kiflit csavarunk fel a szélesebb része felől. A másik részből egy bagettet és egy zsemlét formázunk.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük olajjal vékonyan. Megszórjuk decor sóval a kifliket, a bagettet bevagdossuk, a zsemlére szezámmagot szórunk.
Majd 180 fokos sütőben megsütjük őket.
A kiflit kb 35 perc alatt, a bagettet és a zsemlét kb 50-55 perc alatt.
![26941030-2088006901226240-214184933-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/26941030-2088006901226240-214184933-n.jpg)
![26943545-2088006881226242-1037440392-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/26943545-2088006881226242-1037440392-n.jpg)
![26996312-2088007017892895-329799414-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/26996312-2088007017892895-329799414-n.jpg)
![27042885-2088006934559570-1108421194-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/27042885-2088006934559570-1108421194-n.jpg)
![27044451-2088006954559568-572340962-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/27044451-2088006954559568-572340962-n.jpg)
![27152815-2088006971226233-66461310-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/01/27152815-2088006971226233-66461310-n.jpg)