Kihagyás
Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
  • Adataim

    Regisztráció
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
Előző Következő
  • View Larger Image

Dunaújvárosi magazin 2018.02.05

2018. február 8.|Média - Megjelenések|

Ajánlott bejegyzések

Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Dabas Rádió interjú – 2023.11.04

Recept könyvek

Legutóbbi bejegyzések

  • Almás kevert ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Barackos – joghurtos sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Epres – kekszes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Pudingban sült tejbedara ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Mákos – szilvás háromszög ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Facebook

Instagram

mona_konyhaja

Ez a pite egy kicsit más. Nem azért , mert morzs Ez a pite egy kicsit más. Nem azért , mert morzsás pite, hanem ami került bele. És azt gondolom, ez tette annyira finommá, na meg kissé különlegessé - nekem. Lisztkeverékmentes, viszont került hajdina pehely is a tésztájába a barna rizsliszt és a gluténmentes zabpehelyléiszt mellé. A töltelék!!! Na az :P :P Nem szimplán barackos! Joghurtot ( növényi ) és mandulás <3 Hu ez a kombó bitang szuper lett szerintem. Szerintem érdemes tényleg kipróbálni, ha egy kicsit szeretnél elrugaszkodni a megszokott verziótól, abban biztos vagyok, hogy nem fogod megbánni!
Minden alapanyagot a @medilineextra - ból szereztem be hozzá, mert tudjátok, ahogy mondani szoktam, itt minden is van! Látogassatok el oda, mert maga a kánaán!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/05/barackos-joghurtos-sutemeny-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
1,5 dkg gluténmentes hajdina pehely
15 dkg barna rizsliszt
8 dkg növényi joghurt - KOKO
4 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
12,5 dkg margarin
Töltelék:
30 dkg barackbefőtt - cukormentes
10 dkg növényi joghurt - KOKO
ízlés szerint édesítő
2,5 dkg gyalult mandula
1,7 dkg chia mag
Elkészítés:
A tésztához a száraz alaapnyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük.
Majd beledolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot.
A töltelékhez a barackot apróra vágjuk, majd egy tálba az összes többi alapanyaggal együtt összekeverjük.
A tészta felét egy sütőpapírral kibálelt 21x21 - es tepsibe morzsoljuk.
Erre jön a töltelék, majd a tészta másik fele.
180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.
#szponzorálttartalom 
#mediline #medilineextra #vegán #gluténmentes #fyp #monakonyhaja #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes #vegan #glutenfree #recipe #freefrom
6 hónapja az életem része vagy! Jöhet bármi, 6 hónapja az életem része vagy! Jöhet bármi, te mindig itt vagy mellettem! ❤❤❤❤❤
Mosolyt csalsz az arcomra,ha éppen magam alatt vagyok. 
Velem együtt örülsz, ha éppen úgy alakul!
Életem része vagy, és amíg élsz és velem vagy, ígérem, hogy csodás életed lesz - mint ahogy az első fél évünk!
Nagyon szeretlek!
❤❤❤❤❤❤
#dachshund #fyp #dachshundpuppy #dachshundlife #dog #dogsoftiktok #dogs #dogtok #dogmom #doglove #doglife #mydog #poppy #mylife #ilovemylife #lifewithdog
Csupán pár összetevős epres finomság! Annyira Csupán pár összetevős epres finomság! Annyira kekszes hatása van neki. Direkt úgy is készítettem amúgy! Gluténmentes zabpehelyliszt az alapja, nincs is benne semmilyen más liszt amúgy :D Két rétegben készült, az egyik sima, majd pedig egy epres. Egymásra lett oszlatva, majd be a sütőbe szolizni.
A végén még kapott egy kis csokit is :D Annyira puha, annyira omlós, nem száraz!!!
Nagyon finom, és tényleg aztán ez pofon egyszerű :D 
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/04/epres-kekszes-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
4 dkg édesítő (1:4)
3 g sütőpor
20 dkg margarin
10 dkg eper - nekem fagyasztott volt - azt kiolvasztottam
+ mentes csokoládé - olvasztva
Elkészítés:
Az epren kívűl mindent egy tálba kimérünk, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy 20x20 - as formát sütőpapírral kibélelünk.
A massza egyik felét bele egyengetjük.
A másik felébe belekeverjük az epret, majd ezt rátesszük az előző rétegre, eloszlatjuk.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Olvasztott csokival becsíkozzuk a tetejét, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #cookie #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #recipe #glutenfree #vegan #senzaglutine #eper #csokoládé #chocolate #freefrom #milkfree #sugarfree #eggfree
Ti hogy készítitek a kókuszkockát? Sima vagy k Ti hogy készítitek a kókuszkockát? Sima vagy kakaós piskótával? Én legtöbbször kakaósan, mert valamiért nekem az jobban ízlik. Na de még ezt is lehet cifrázni, mert mazsolát is tettem most bele :D ( Ja... és elkészült amúgy egy még újabb verzió, hamarosan azt is megfogom veletek osztani ). Szóval, nálam - nálunk a kókuszkocka úgy az igazi, ha jó csokis :D Pihe - puha piskóta, jól megforgatva csokiba, majd zutttttyyyy bele a kókuszreszelékbe :D
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/13/kokuszkocka/
Hozzávalók:
30 dkg Mester Család süteményliszt
5 dkg Mester Család holland kakaópor
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
8 g Mester Család sütőpor
10 dkg Mester Család mazsola
3,75 dl víz
+ Mester család kókuszreszelék a forgatáshoz
+ Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva - forgatáshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, belekeverjük a mazsolát, majd a vizet. Jó alaposan kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20x20 ) tesszük, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt 12 kockára vágjuk, belemártjuk az olvasztott étbevonóba, majd megforgatjuk a kókuszreszelékbe.
#gluténmentes #kókuszkocka #vegán #monakonyhaja #fyp #csokoládé #kókusz #chocolate #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #cake #baking #recipe #coconut #eggfree #sugarfree #milkfree #freefrom
Pihe - puha full csokis finomság! Semmi extra :D Pihe - puha full csokis finomság! Semmi extra :D De mi nagyon szeretjük az ilyen sütiket. A csoki mellé még citrom is párosul, szerintem nagyon jó lett. Na meg mazsola :D Szóval a csoki - citrom - mazsola kombináció nagyon ütős lett!!! 
Na erre mondják, az az igazi szaftos sütemény! ( Aki nem használja ezt a szót sütire - lapozzon tovább :D Mert van aki már mindenbe is bele tud kötni :D ).
Szerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon finom lett!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/02/csokiscitromos/
Hozzávalók:
25 dkg Mester Család süteményliszt
5 dkg Mester Család édesítő (1:4)
1,5 dkg Mester Család holland kakaópor
7 g Mester Család sütőpor
8,5 dkg Mester Család mazsola
1 kk rumaroma
1 dl citromlé ( nekem 40 % - os volt )
1,5 dl víz
+ 10 dkg Mester Család diabetikus étbevonó - olvasztva
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban jól elkeverjük, majd belekeverjük a mazsolát, majd a nedves alapanyagokat.
Egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába egyengetjük a tésztát.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Majd a tetejét olvasztott diabetikus étbevonóval bevonjuk.
#vegán #gluténmentes #monakonyhaja #fyp #cake #baking #recipe #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #vegan #glutenfree #milkfree #sugarfree #eggfree #allergenfree #freefrom #chocolate #csokoládé #citrom #lemon
Megszokhattátok, hogy igyekszem olyan finomságok Megszokhattátok, hogy igyekszem olyan finomságokat hozni, ami hamar elkészül. Most is olyat hoztam. Elmondás szerint hajaz az Ikeás mandulás sütire ( bár én életemben nem ettem még - de aki kóstolta ezt, azt mondta - hát legyen úgy ). Készítettem egy nagyon jó kis mandulás piskótát, ez kb 20 perc alatt megsült. Közben megfőztem a krémet hozzá, majd nyakon öntöttem vele a sütit :D Szóval mondhatom, hogy max 30 percet vett igénybe az egész elkészítése. Ugye milyen jó??
Ha szereted a mandulás finomságokat, na meg persze nem ehetsz ezt - azt - amazt - akkor szerintem próbáld ki te is!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/01/mandulas-szelet-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:

15 dkg mandula liszt

10 dkg barna rizsliszt

3 dkg útifűmaghéj

3 dl növényi ital

4 dkg édesítő (1:4 )

6 g sütőpor

1 kk vanília aroma

1 kk citromlé

Krém:

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg mandula liszt

1 dkg növényi joghurt

ízlés szerint édesítő

5 dkg margarin

2 dl növényi ital

+ mandula a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

21x21 - es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a margarinon kívűl mindent egy lábasba teszünk, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

A megsült piskóta tetejére oszlatjuk, majd megszórjuk mandulával.

#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #cake #baking #recipe #tejmentes #tojásmentes #mandula #szójamentes #cukormentes #vegan #glutenfree #milkfree #sugarfree #eggfree #lisztkeverékmentes #allergenfree #freefrom #mandel
Amikor még ehettem, akkor a raffaello bonbon ( va Amikor még ehettem, akkor a raffaello bonbon ( vagy "csoki", vagy golyó.. ) volt az egyik kedvencem. Az a mennyei kókusz, meg a mandula benne. Persze jó néhány év eltel azóta ( 13 ), hogy én utoljára ettem :D Most jöhet a Csengetett Mylord - Mabel idézete ( emlékeztek rá, ugye? : Idejét sem tudom mikor ettem utoljára :D Na jó, én tudom... de erre már simán lehet ezt mondani. Szóval, akkor fogtam magam és egy sütés nélküli zabos ( gluténmentes zab ) verzióban elkészítettem.
Tudjátok, kb 20 percemet vette igénybe :D - tudom, hogy van aki nem hiszi el, de lehet utánam csinálni :D :P 
Tényleg érdemes ennyit rászánni, sőt, még többet is, mert eszmáletlen jó lett szerintem.
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/31/raffaelloszelet/
Hozzávalók:
1. réteg:
8 dkg kókuszreszelék
15 dkg gluténmentes zabpehely
ízlés szerint porédesítő
1 ek vanília aroma
10 dkg margarin
2. réteg:
3 dl növényi tejszín
ízlés szerint porédesítő
10 dkg kókuszreszelék
1 ek vanília aroma
5 g szeletelt mandula
Tetejére:
kókuszreszelék
szeletelt mandula
Elkészítés:
Az elsó réteg alapanyagait alaposan összedolgozzuk, majd egy 21x21 - es sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük.
A második réteghez a tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot belekeverjük.
Az elsó rétegre egyengetjük.
Megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel és mandulával.
Hagyjuk 4-5 órát hideg helyen.

#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #coconut #kókusz #raffaello #cake #baking #recipe #eggfree #sugarfree #milkfree #glutenfree #vegan #cukormentes #szójamentes #tojásmentes #tejmentes #mandula
A galette olyan, mint nekünk a pite. Csak a franc A galette olyan, mint nekünk a pite. Csak a franciáknál így hívják. Na meg azért más a formája is :D De amúgy brutál finom. Ezt a sütit is lehet többféle gyümölccselkészíteni. Nálam most almás készült némi fahéjjal ( sütibe így a legjobb :D szerintem ). A tésztája abszolüt nem volt macerás, összeállítottam, én hagytam kicsit pihenni, majd egy sütőpapíron egész egyszerűen a kezemmel megformáztam. Minek nekem sodrófa ( nyújtófa ). 
Glutén, tej, tojás, cukor, szója,kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/30/almas-galette-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
5 dkg mandula liszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő ( 1:4 )
3 g sütőpor
10 dkg margarin
1 kk vanília aroma
0,5 dl növényi ital
Töltelék:
2 db alma
fahéj
ízlés szerint édesítő (1:4)
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint és a növényi italt.
Hagyjuk állni 10 percet.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük a tésztát, kezünkkel lelapítjuk, kör alakra formázzuk.
Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk.
A cikkeket elkezdjük körbe rakni úgy,hogy a széle a tésztának szabadon maradjon.
Majd a szélet ráhajtogatjuk az almás részre.
Kör alak lesz.
Majd megszórjuk gahéjjal és édesítővel.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #galette #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #vegan #glutenfree #fruit #milkfree #sugarfree #eggfree #recipe #alma #apple #baking #cake
Ha hétvégén egy tényleg extra gyors sütit sze Ha hétvégén egy tényleg extra gyors sütit szeretnétek készíteni, akkor szerintem ez tuti lesz. Epres kókusztekercs... nincs sütés, csupán összeállítod a külső kókuszos réteget, kinyújtod, majd megtöltöd az epres töltelékkel! Tényleg pofon egyszerű az egész, még túl sok alapanyag sem kell hozzá! Nálunk bejött - nagyon! Nem fullasztó, ráadásul ez az epres krém benne, annyira passzol hozzá. Mondjuk én alapból szeretem a kókuszos dolgokat. Ha tényleg valami gyors finomságra van csak időtök, akkor ne habozzatok. Próbáljátokki ezt a finomságot!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/28/epres-kokusztekercs-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
Kókuszos rész:
12 dkg kókuszliszt
12 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg kókuszliszt
1 ek vanília aroma
20 dkg margarin
1,5 dl növényi tejszín
ízlés szerint porédesítő
Erpres krém:
20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
ízlés szerint porédesítő
6,5 dkg kókuszreszelék
5,5 dkg margarin
+ kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A kókuszos részhez az alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírra tesszük, majd egy másikat ráteszünk és kinyújtjuk.
Az epret kiolvasztjuk, majd az eperes krém többi alapanyagát hozzáadjuk és jól kikeverjük.
Ezzel megkenjük a kókuszos kinyújtott lapot, majd feltekerjük.
Csomagoljuk be a sütőpapírba, majd tegyük a hútőbe 3-4 órára.
Majd felszeletelés előtt szórjuk meg kókuszreszelékkel.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #kókusztekercs #epres #coconotroll #vegan #glutenfree #fruit #milkfree #sugarfree #eggfree #recipe #nobaking
Nekem a pite akkor pite, ha jól tele van töltelékkel :D Igaz, szilva szezon az odébb van, viszont nekem volt egy jó nagy üveg cukormentes szilvabefőttem. Így jött az ötlet, akkor készítek egy szilvás - mákos pitét. Egyébként én ezt a párost alapból is szeretem ( bár mondjuk mi az amit nem ? :D Tényleg olyan vagyok , mint a PomPom mesében ama bizonyos Madárka ( Gombóc Artúr - csak ő a csokival volt így, én meg a sütivel ) :D ).
Nos, a lényeg a lényeg. Ez a tészta nagyon omlós és puha lett, benne a sok - sok töltelék. Nem száraz - hanem szaftos ( akinek nem tetszik eza  szó sütire, az lapozzon :D :P ). Szerintem próbáljátok ki, akár most, vagy pedig hétvégén!!!
Minden alapanyagot pedig be tudtok szerezni hozzá a @medilineextra ból - mert ott minden is van!!!! 
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/28/makos-szilvas-pite-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
35 dkg Schar Mix C
15 dkg margarin
4 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
1,5 dl növényi tejszín
Töltelék:
50 dkg szilva ( nekem befőtt volt )
10 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
1-2 kk rumaroma
+ olaj a kenéshez
+ rizslisztt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejszínt.
Két egyforma részre osztjuk.
Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tésztákat rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk az egyiklapot.
Beletesszük a formába.
A szilvát a mákkal, édesítővelés rumaromávalösszekeverjük, majd a tésztára oszlatjuk.
Majd kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ráhelyezzük a szilvás töltelékre.
Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, megszúrkáljuk.
180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.
#szponzorálttartalom #mediline #fyp #gluténmentes #vegán #monakonyhaja #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #baking #gyümölcsös #mák #szilva #pite #recipe #fruit #eggfree #sugarfree #milkfree
Amikor mindenből is van egy kis maradék :D Na í Amikor mindenből is van egy kis maradék :D Na így jött össze ez a finomság. :D Volt még egy kis mák, meg egy kis darált dió, meg a fagyasztott meggyből is volt bontott csomag.. :D Gondolom nem csak én vagyok így, hozzunk össze belőle valamit. Hát brutál finom lett! Amúgy a tésztával sem pepecseltem, hogy nyújtogassam oda meg vissza :D Egész egyszerűen belemorzsoltam. Gyerekek! Nagyon jó kis süti állt a végére össze, én amúgy is szeretem például a flódnit, na abban is van aztán minden, ebben is! :D Fantasztikus íze van, na meg tele van töltelékkel :D
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/27/almasdiosmeggyesmakos-2/
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
16,5 dkg margarin
1 dl növényi ital
1 kk citromlé
Töltelék:
60 dkg alma
10 dkg darált dió
20 dkg meggy
10 dkg mák
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi italt és a citromlevet.
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
Összekeverjük a dióval és édesítővel.
Egy másik tálban a meggyet, mákot és édesítőt összekeverjük.
Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát három részre osztjuk
A tészta egy harmad részét belenyomkodjuk a formába, erre jön a meggyes - mákos keverék, majd megint egy adag tészta, de ezt már csak úgy belemorzsoljuk, erre az almás - diós réteg, majd a maradék tészta a tetejére.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #baking #cake #healthyliving #healthyrecipes #milkfree #sugarfree #eggfree #fruit #gyümölcsös #alma #apple #mák #dió #meggy #recipe
Nálunk még csak érik az eper ( már kemény egy Nálunk még csak érik az eper ( már kemény egy szemet szüreteltem :D Amúgy nagyon fini! ), így még kénytelen vagyok a bolti felé venni az irányt. Nekünk az egyik kedvencünk. Így ismét egy epres finomságot hoztam nektek. Igazából egy egyszerű kakaós piskótát készítettem, majd ehhez egy epres - joghurtos ( növényi ) krém készült. Persze némi kis tejszín ( növényi ) is került bele - ez fel lett verve habbá. Olyan csuda finom kis sütemény kerekedett nagyon gyorsan, mert amúgy tudjátok, igyekszem olyan finomságokat hozni, amik egyszerűek, könnyen elkészíthetőek és nem kell órákat állni a konyhában ( na jó, ennél azért kellett várni, hogy olyan jól összeálljon - viszont megérte! ) :D <3
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/05/26/epresjoghurtos/
Piskóta:
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
3 dkg holland kakaópor
2 dkg útifűmaghéj
1 ek citromlé
2,1 dl víz
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
Krém:
35 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
2 dl növényi tejszín
1 kk citromlé
2 dl növényi joghurt
1 kk vanília aroma
10 - 20 g útifűmaghéj
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
21x21 - es sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Az epret kiolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, és egyneművé dolgozzuk ( kézi robotgéppel ).
Ha a piskóta meghült, akkor kettévágjuk.
Megtöltjük a krém egyik felével, majd a másik felével beborítjuk a piskóta tetejét.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.
#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #glutenfree #vegan #tejmentes #tojásmentes #szójamentes #cukormentes #freefrom #baking #cake #healthyliving #healthyrecipes #milkfree #sugarfree #eggfree #fruit #gyümölcsös #eper #recipe #sütemény
Kövess engem

Szociális háló

FacebookYouTubeInstagram

Kategóriák

  • A MENTES SÜTISKÖNYV (3)
  • A Mentes sütiskönyv (2)
  • A Nagyvilág mentes ételei (18)
  • Aby Hungary (45)
  • Az ünnepek mentes ételei (2)
  • Bake free (84)
  • BBN – Vegifeel (21)
  • Csokoládék (9)
  • Csokoládék házilag (3)
  • Dia Wellness (1)
  • Egészségmarket (1)
  • Egyéb (9)
  • Egyéb receptek mentesen (35)
  • Főétel (4)
  • GK Food (3)
  • Gluténérzékenység , avagy a cöliákia (1)
  • Hunorganic (175)
  • Lisztkeverékmentes receptek (143)
  • MamaVita (16)
  • Mandulaliget – Tanfolyam (1)
  • Média – Megjelenések (70)
  • Mentes nyaralás (5)
  • Mentes termékek (1)
  • Mester Család – sütő nap – tanfolyam (11)
  • Mester család termékeiből (417)
  • Naturharmonia (6)
  • NF – Nativa Food (3)
  • Nocarb (48)
  • Nutri free (10)
  • Nutriversum (59)
  • Paleo Központ (16)
  • Receptek (3)
  • Rólam – ki is vagy én (3)
  • Schar (6)
  • SCHAR SÜTŐTANFOLYAMOK (5)
  • Szeretetkonyha (14)
  • Találkozók / Rendezvények (106)
  • Tegyünk Együtt Egymásért találkozók (19)
  • Tündér – liget sütő tanfolyam (3)
  • Vegán (1 184)
  • Videók (49)
  • Viva Natura (15)
  • Wise Food (19)
- MonaKonyhája | Van élet az ételallergiával
Minden jog fenntartva!
Az oldalon megjelenő adatokat szerzői jog védi, azok letöltése és másolása kizárólag a weboldal tulajdonosának engedélyével lehetséges, melynek elmulasztása jogi következményekkel járhat!
Webáruház és honlap fejlesztés: https://bodorweb.eu
FacebookYouTubeInstagram
Page load link

Kedves Látogató!

Már rendelhető „A mindennapok mentes ételei” című könyv!

Go to Top