Hozzávalók:
15 dkg Naturbit Barna rizsliszt
30 gr útifűmaghéj
12,5 dkg Naturbit hajdina liszt
1,5 dkg cirok liszt
1 cs sütőpor
1 kk só
2,5 dkg Mimen tápióka keményítő
1 ek ecet
3,75 dl víz
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet – ebben elkevertük az ecetet. Majd jól kidolgozzuk. 2 részre / vagy 4 részre osztjuk, majd zsemlét formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokon kb 10 percg sütjük majd 190 fokon kb 30-40 percig.
![dscn7930](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/02/dscn7930.jpg)
![dscn7931](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/02/dscn7931.jpg)
![dscn7932](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/02/dscn7932.jpg)
![dscn7933](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/02/dscn7933.jpg)
![dscn7934](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/02/dscn7934.jpg)