Hozzávalók:

20 dkg Naturbit köles liszt

10 dkg Naturbit barna rizsliszt

5 dkg Mimen tápióka keményítő

5 dkg Naturbit hajdina liszt

10 dkg eritrit

30 g útifűmaghéj őrlemény

10 g útifűmaghéj

1 cs sütőpor

kb 4,7- 4,9 dl víz

1,5 ek citromlé

+ 20 dkg meggy (fagyasztott) – ezt kiolvsztjuk, édesítjük, hozzáadunk annyi útifűmaghéjat, hogy zselés legye

+ kakaópor – olvasztott mentes csoki – édesítő – rizstejszín keveréke = sűrű massza legyen

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és  citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük, majd két részre osztjuk.

Az egyiket kinyújtjuk, majd megkenjük a csokis krémmel, feltekerjük, feldaraboljuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

A másikat is kinyújtjuk, 2 nagy vagy 4 kisebb kockára vágjuk, közepére tesszük a meggyet, majd két két szélét behatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.

Vékonyan olajjal lekenjük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.