30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
3,5 dkg Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)
2 dkg Útifűmaghéj
5 dkg Mimen tápiókakeményítő (ITT)
1-2 kk só
1 cs sütőpor
6 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Kb. 5 percet pihentetjük, majd 8-10 részre osztjuk. Vagy a kezünkkel kilapítgatjuk rizslisztes lapon, vagy nyújtunk rajta nyújtófával, majd forró olajban kisütjük.
Én rizstejszínt sóztam, avval lekentem, majd növényi sajttal megszórtam.
![dscn9226-1](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9226-1.jpg)
![dscn9227](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9227.jpg)
![dscn9228](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9228.jpg)
![dscn9229](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9229.jpg)
![dscn9230](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9230.jpg)
![dscn9231](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9231.jpg)