Hozzávalók ( 2 db nagy rúdhoz!)
30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
3,5 dkg Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)
2 dkg Útifűmaghéj
5 dkg Mimen tápiókakeményítő (ITT)
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 dl víz
1 ek citromlé
+ 4 cs fagyasztott meggy (kb 1,80 ) + édesítő + útifűmaghéj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan kidolgozzuk.
Majd két részre osztjuk (de lehet 4 kisebbet is készíteni). Asztalterítőt barna rizslisztel megszórunk, átforgatjuk rajta a tésztát, majd jó vékonyra kinyújtjuk.
A meggyet , amit előzőleg kiolvasztottunk édesítjük, és annyi útifűmaghéjat teszünk hozzá, hogy a ndvességet felszívja. Majd megtöltjük a tésztát és a terítő segítségével feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük és vékonyan olajozzuk. 180 fokon kb 20 – 30 perc alatt megsütjük.
![dscn9440](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9440.jpg)
![dscn9439](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9439.jpg)
![dscn9441](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9441.jpg)
![dscn9442](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9442.jpg)
![dscn9443](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9443.jpg)
![dscn9444](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9444.jpg)
![dscn9445](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9445.jpg)
![dscn9446](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/03/dscn9446.jpg)