Hozzávalók:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt

5 dkg Naturbit köles liszt

5 g sütőpor

10 dkg eritrit

2 ek citromlé

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 dkg útifűmaghéj

4 dkg tápióka keményítő

3 dl víz

Töltelék:

8-10 dkg köles

édesítő

citromlé

2 ek rizstejszín

1-2 ek vanília aroma

+ 20 dkg erdei gyümölcs – fagyasztott + útifűmaghéj őrlemény

+ olaj

+ barna rizsliszt

Elkészítés:

A köles megfőzzük 3 – 4 szeres vízben (szinte szétfőjjön), majd kikeverjük a többi alapanyaggal.

A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd beletesszük a pite formába . Majd körülvágjuk, lenyomkodjuk. A megfőtt , kihűlt köles túrót beletesszük, elegyengetjük. Majd az előzőleg kiolvasztott erdei gyümölcsöt kikeverjük az útifűmaghéjjal, hogy a nedvességet felvegye, majd a kölesre tesszük. A maradék tésztából díszeket csinlunk a tetejére, majd vékonyan leolajozzuk. 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.