Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt

10 dkg Naturbit köles liszt

3,5 dkg tápióka liszt

4 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1 dkg útifűmaghéj

0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 ek olaj

2 ek kakaópor

2,75 dl víz

1,5 ek citromlé

Krém:

3 ek kakaópor

ízlés szerint édesítő

6 – 8 dkg Naturbit barna rizsliszt

10-15 dkg mentes csoki

4 dl rizstej

3 dl rizstejszín

+kb 15 dkg mentes csoki a bevonáshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és jól kikeverjük, majd egy 18 cm-es tortaformába tesszük, és kb 25-30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a rizstejben elkeverjük az édesítőt és a kakaóport,  barna rizslisztet, majd sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a csokit és a rizstejszínt, és hagyjuk, hogy egyenletes állaga legyen.

Majd ha megsült a piskóta és kihűlt, akkor 3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. (a formába téve, csatos formát érdemes használni). Majd a tetejét csokival borítju. Egy éjjelre a hütőbe tesszük, majd másnap az egészet beborítjuk csokival, és a maradék krémmel díszítjük.