Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt
10 dkg Naturbit köles liszt
3,5 dkg tápióka liszt
4 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1 dkg útifűmaghéj
0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 ek olaj
2 ek kakaópor
2,75 dl víz
1,5 ek citromlé
Krém:
3 ek kakaópor
ízlés szerint édesítő
6 – 8 dkg Naturbit barna rizsliszt
10-15 dkg mentes csoki
4 dl rizstej
3 dl rizstejszín
+kb 15 dkg mentes csoki a bevonáshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és jól kikeverjük, majd egy 18 cm-es tortaformába tesszük, és kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a rizstejben elkeverjük az édesítőt és a kakaóport, barna rizslisztet, majd sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a csokit és a rizstejszínt, és hagyjuk, hogy egyenletes állaga legyen.
Majd ha megsült a piskóta és kihűlt, akkor 3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. (a formába téve, csatos formát érdemes használni). Majd a tetejét csokival borítju. Egy éjjelre a hütőbe tesszük, majd másnap az egészet beborítjuk csokival, és a maradék krémmel díszítjük.
![dscn9604](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9604.jpg)
![dscn9605](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9605.jpg)
![dscn9606](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9606.jpg)
![dscn9607](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9607.jpg)
![dscn9608](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9608.jpg)
![dscn9609](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9609.jpg)
![dscn9610](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9610.jpg)
![dscn9611](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9611.jpg)
![dscn9612](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9612.jpg)
![dscn9613](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9613.jpg)
![dscn9614](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9614.jpg)
![dscn9615](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9615.jpg)