Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit Barna rizsliszt

5 dkg Naturbit köles liszt

5 dkg tápióka liszt

1 dkg útifűmaghéj

1 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 ek édesítő (1:4)

1,5 dkg holland kakaópor

0,5 cs sütőpor

3 dl víz

“Túrókrém”:

kb 15 – 20 dkg köles

vanília aroma

citromlé

rizstejszín

“Narancsos” réteg

5 dl narancsos üdítő

2 cs vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait jó alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.

A kölest megfőzzük én 4 x – es vízben főztem, jó puhára, majd botmixereztem , de nem kell egészen pépesre. Majd hozzáadtam a citromlevet, édesítőt és 1-2 ek rizstejszínt. Elkeverjük.

A pudingokat megfőzzük a narancsos üdítőben.

Majd rétegezzük.

Piskóta, “túrókrém”, “narancsos réteg”, majd hagyjuk egy éjjelt állni.