Hozzávalók:

Babapiskóta / piskóta:

30 dkg Naturbit barna rizsliszt

20 dkg Naturbit köles liszt

7 dkg Mimen tápióka keményítő

8 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2 dkg útifűmaghéj

1 dkg útifűmaghéj őrlemény

5,5 dl víz

3 ek citromlé

Krém:

6 dl rizstej / kókusztej

ízlés szerint édesítő

3 cs vaníliás pudingpor – Haas

3 dl rizstejszín

+ koffein mentes főzőtt vagy instant kávé

+ 5 dl tejszín – schlagcreme édesítetlen (+ 2 ek édesítő (1:4)

+ holland kakaópor

+ olvasztott mentes csoki

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet és kikeverjük. Sütőpapíros tepsire habnyomóval babapiskóta formákat nyomunk. Majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A pudingot megfőzzük, majd belekeverjük a rizstejszínt.

A tejszínt pedig felverjük az édesítővel.

A babapiskótát egy tálba rétegezzük, majd meglocsoljuk a kávéval, majd jön egy réteg puding, majd tejszínhab, majd egy kis csoki belelocsolunk…. egész addig amíg el nem fogy minden. A tetejét habbal zárjuk és kakaóporral megszórjuk.