Hozzávalók:
Babapiskóta / piskóta:
30 dkg Naturbit barna rizsliszt
20 dkg Naturbit köles liszt
7 dkg Mimen tápióka keményítő
8 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
5,5 dl víz
3 ek citromlé
Krém:
6 dl rizstej / kókusztej
ízlés szerint édesítő
3 cs vaníliás pudingpor – Haas
3 dl rizstejszín
+ koffein mentes főzőtt vagy instant kávé
+ 5 dl tejszín – schlagcreme édesítetlen (+ 2 ek édesítő (1:4)
+ holland kakaópor
+ olvasztott mentes csoki
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet és kikeverjük. Sütőpapíros tepsire habnyomóval babapiskóta formákat nyomunk. Majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük, majd belekeverjük a rizstejszínt.
A tejszínt pedig felverjük az édesítővel.
A babapiskótát egy tálba rétegezzük, majd meglocsoljuk a kávéval, majd jön egy réteg puding, majd tejszínhab, majd egy kis csoki belelocsolunk…. egész addig amíg el nem fogy minden. A tetejét habbal zárjuk és kakaóporral megszórjuk.
![dscn0022](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0022.jpg)
![dscn0024](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0024.jpg)
![dscn0025](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0025.jpg)
![dscn0026](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0026.jpg)
![dscn0027](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0027.jpg)
![dscn0028](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0028.jpg)
![dscn0029](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0029.jpg)
![dscn0030](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/05/dscn0030.jpg)