Hozzávalók:

22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

12,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg Mimen tápióka eményítő (ITT)

2 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény (ITT)

5 gr sütőpor

1,5 ek citromlé

3 ek édesítő (1:4)

kb 5,5 dl víz

+ kb 30 -35 dkg darált édesített dió

+ 25 dkg barack lekvár

+ olvasztott mentes csokoládé

+ köles liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól kidolgozzuk. Hagyjuk pihenni kb 15 percet. Majd 3 vagy 4 részre osztjuk. Köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tepsink méretére (nekem 20×20 as volt). Majd sütőpapírral kibéleljüka  tepsit, egy lapot beleteszünk, majd lekvár és dió… így rétegezzük , amíg el nem fogy (felülre tészta kerüljön).

Majd 180 fokos sütőben kb 30.40 perc alatt megsütjük.

Ha meghűlt, akkor csokival borítjuk.