Hozzávalók:
35 dkg Mester család házi kenyérliszt
2 dkg tápióka keményítő
3 gr útifűmaghéj
1,5 dkg lenmagliszt
2 kk só
4 gr porélesztő
kb 3,6 – 3,7 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és avval is összedolgozzuk. 6 részre osztjuk. Majd nedves kézzel zsemléket formázunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal lekenjük és megszórjuk lenmaggal. 50 fokon kb 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.
![40475582-273540406596522-1347593676141887488-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40475582-273540406596522-1347593676141887488-n.jpg)
![40481620-1929245463777563-8705616113028825088-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40481620-1929245463777563-8705616113028825088-n.jpg)
![40485017-325944384808153-4676199940496556032-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40485017-325944384808153-4676199940496556032-n.jpg)
![40554446-1984316648295984-6299582962887294976-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40554446-1984316648295984-6299582962887294976-n.jpg)
![40575717-2083761265271051-8413000334749728768-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/09/40575717-2083761265271051-8413000334749728768-n.jpg)