Hozzávalók:
10 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család süteményliszt
10 gr Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz kikeverve
2 ek édesítő (1:4) (ITT)
12,5 dkg margarin
kb. 0,8 – 0,85 dl rizstejszín
+ 1 cs vaníliás pudingpor 3 dl rizstejjel és ízlés szerint édesítővel megfőzve
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk. Nagyobb pogácsa szaggatóval és lukas linzer szaggatóval szaggatunk, úgy hogy párba legyenek. Majd sütőpapíros lapra tesszük, 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha meghűlt, akkor vanília pudinggal összeragasztunk egy teli és egy lukas linzert és a közepébe szőlőt teszünk.