Hozzávalók:

12,5 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT) vagy Naturbit hajdina liszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő (ITT)

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

1 cs sütőpor

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 dkg édesítő (1:4)

(3 dl víz

2 ek citromlé

Kenéshez:

10 g Orgran tojáspótló (ITT)

kb 0,5 dl víz

Töltelék:

1,2 kg alma

ízlés szerint édesítő és fahéj

1-2 ek útifűmaghéj vagy almarost

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, és összedolgozzuk. Hagyjuk kb 5 percet pihenni, majd két részre vesszük. Az egyik részét kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Az almákat lereszeljük, ízesítjük és hozzáadjuk az útifűmaghéjat, elkeverjük.

A tésztára tesszük a tölteléket.

A másik tésztát kinyújtjuk, majd felcsíkozzuk, és a csíkokat az almára rakosgatjuk.

Végül a tojáspótlót a vízzel kikeverjük és lekenjük vele a tésztát.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.