Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dg Naturbit Köles liszt (ITT)
5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
4 dl víz
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1,5 ek útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
+ 20 dkg reszelt növényi sajt
+ olvasztott matgarin a kenéshez
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, és kinyújtjuk, összehajtjuk és ismét kinyújtjuk, majd ezt még kétszer ismételjük. Majd kör alakra kinyújtjuk, vékonyan margarinal lekenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal. Nyolc cikkre vágjuk, majd a vastagabb széléről feltekerjük. Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.