Hozzávalók (18 db nagyobb pogácsa)
25 dkg Aby házi kenyérliszt (ITT)
25 dkg főtt , áttört burgonya
1 db tojás
8 dkg margarin – olvasztott
1-2 kk só (ízlés szerint)
5 gr porélesztő
1 dl víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojás a kenéshez
+ növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet és a burgonyát egy nagyobb tálba tesszük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan összedolgozzuk (használhatunk kézi mixert is – dagasztó fejjel). Majd letakarjuk és 1 órán kelesztjük meleg helyen. Ha letelt az idő, rizsliszttel szórt lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. két ujjnyi vastagra és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, majd tojással lekenjük, megszórjuk növényi sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-35 perc alatt megsütjük.