Hozzávalók:

35 dkg Aby Házi kenyérliszt

4 dl víz

1 ek citromlé

0,6 dl olaj

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

+ 2 ek holland kakaópor

+ 1 dkg édesítő

+ 4-5 ek növényi tej

Töltelék:

1 cs vaníliás pudingpor – édesítő ízlés szerint – 2,5 dl növényi tej

1 cs epres pudingpor – édesítő ízlés szerint – 2,5 dl növényi tej

+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait alaposan kikeverjük.

Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta egyik felét beletesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, édesítőt és növényi tejet, elkeverjük, majd a formába öntjük.

Villával húzkodunk bele, hogy mintás legyen.

180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.

Közben a pudingokat megfőzzük.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, felszeleteljük.

Majd felváltva rétegezzük a pudinggal a szeleteket.

Folpackba csomagoljuk, majd a hűtőben 3-4 órát pihentetjük.

Végül csokival borítjuk, majd hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.

Aby Házi kenyérliszt itt:

https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek