Hozzávalók:
30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
15 dkg Natrubit tápióka keményítő
30 g útifűmaghéj őrlemény
15 g útifűmaghéj
2 kk mézes fűszerkeverék Naturbit (ITT)
1 cs sütőpor
6 dl víz
3 ek citromlé
5 dkg édesítő (1:4)
Krém:
1,5 l rizstej
4 cs vaníliás pudingpor
15 dkg Naturbit rizsdara
2,5 dl rizstejszín
ízlés szerint édesítő (én kb 7-8 dkg ot tettem bele)
+ tetejére olvasztott mentes csokoládé
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük a lapokhoz, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és négy részre osztjuk.
Mind a négy részt téglalap alakba kinyújtjuk (én nagyobb tepsit használtam), majd egyenként megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat kikeverjük – kivétel a rizstejszín – majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a rizstejszínt.
Majd ha kisültek a lapon, és meghült a krém, akkor rétegezzük, a tetejét pedig csokival bevonjuk.
Egy éjjelt hagyjuk, hogy összeálljon.