Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 dl víz
3 ek citromlé
Krém:
1 doboz Schlagfix vegán mascarpone (ITT)
7 dl Schlagfix natúr tejszín
ízlés szerint édesítő
2 ek vanília aroma
40 dkg szeder (nekem fagyasztott volt)
+ reszelt mentes csoki a tetejére
+ 2 dl cikória kávé
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjü. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felverjük, ízesítjük, majd beleforgatjuk a mascarponét, majd két részre szedjük. Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott szedret, a másikba a vanília aromát.
Majd ha a piskóta meghűlt, akkor csíkokra vágjuk.
Egy tálban elkezdjük rétegezni, piskóta , meglocsoljuk a cikória kávéval, majd a vaníliás krém jön, majd piskóta, kávé és a szedres krém….
Hagyjuk egy éjjelt a hütőben!!