Hozzávalók:
50 dkg datolya, amit előző este vízben beáztatunk! Másnap leöntjük róla a vizet és pépesítjük.
Piskóta:
12 dkg tápióka keményítő
8 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
1 cs sütőpor
2 ek édesítő
15 dkg datolya – pépesített
15 dkg olvasztott mentes csokoládé
2 dkg holland kakaópor
3 dl víz
Krém 1:
30 dkg datolya – pépesített
20 dkg darált dió
1 dl Schlagfix – natúr tejszín
Krém 2:
20 dkg datolya krém
1 dl Schlagfix – natúr tejszín
10 dkg darált dió
3,5 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
+ mentes olvasztott csoki a tetejére
+ dió a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz összetevőket elkeverjük, majd hozzáadjuk a datolya krémet és csokit, elkeverjük, majd hozzákeverjük a vizet.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémeket egyszerűen csak kikeverjük, így lesz 2 fajtánk. Majd ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, először megkenjük a sima datolyás – diós krémmel, majd megkenjük a kakaós krémmel. Majd rátesszük a piskóta tetejét. Csokival borítjuk és dióval megszórjuk.