Hozzávalók:

17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

12,5 dg tápióka keményítő

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dg útifűmaghéj őrlemény

2,5 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

kb 20-25 dkg darált dió édesítve

2 ek cukormentes baracklekvár

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt anyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuka  vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk téglalap alakba, majd felvágjuk háromszögekre.

A háromszögek széleit felhajtjuk, majd megtöltjük a a dióval, amit előzőleg kikevertünk a lekvárral. Majd sütőpapíros tepsire tesszük. Széleit olajjal lekenjük véonyan, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.