Hozzávalók:
Lapok:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
7,5 dkg tápióka keményítő
0,5 cs sütőpor
2,25 dkg útifűmaghéj őrlemény
1,5 ek édesítő (1:4)
4,5 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
Krém:
6 dl Schlagfix natúr habtejszín – vegán
ízlés szerint édesítő
25 dkg Schlagfix mascarpone – vegán
10 gr útifűmaghéj őrlemény
2 ek vanília aroma
Karamell krém:
30 dkg datolya
1 dl rizstejszín
+ olvasztott mentes csokoládé
+ morzsolt dió (aki eheti annak mogyoró)
Elkészítés:
A datolyát előző este beáztatjuk, majd másnap botmixerrel pépesítjük, majd a rizstejszínnel kikeverjük.
A lapokhoz a száraz aapanyagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjük.
Szendvics sütőt vékonyan kiolajozunk, majd a masszából ráadagolunk, és megsütjük. 3 ilyen lapot sütünk.
Majd a krémhez a habot felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, eldolgozzuk, majd a többi alapanyagot és kikeverjük.
Egy sütőformába tesszük az első lapot, majd rá a tejszínes krémet, majd a datolyás hamis karamellt, majd megont egy lapot , krémet, karamellt, végü az utolsó lap, aminek a tetejére csak a krém jön, majd pedig csokival borítjuk és a dióval megszórjuk. Hagyjuk 5-6 órát, hogy összeálljon, maj fogyasztható.