Hozzávalók:
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg Naturbit csicseriborsó liszt
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
15 g gluténmentes sörélesztőpehely
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 kk só
1 cs sütőpor
4 dl víz
2 ek citromlé
+ darált mák a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
Egy lábasba vizet teszünk fel forrni.
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Majd 4-5 részre osztjuk és zsemlét formázunk belőle, tetejüket császárzsemle formázóval bevagdossuk, majd ha a víz felforrt, akkor beletesszük 1-2 percre.. Majd sütőpapíros tepsire kiszedjük őket, lekenjük vékonyan olajjal a tetejüket, majd megszórjuk darált mákkal.
180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.