Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

15 dkg tápióka keményítő

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg Naturbit csicseriborsó liszt

3 dkg Amaránt liszt

15 dkg növényi tejföl (ITT)

kb 5 dl víz

3 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ mahok a szóráshoz

+ reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a növényi tejfölt, majd pedig hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk, majd 5 percet pihentetjük.

Majd 8 részre szedjük és zsemléket formázunk, sütőpapíros tespire tesszük, majd olajjal vékonyan megkenjük és megszórjuk magokkal illetve reszelt növényi sajttal.

180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.