Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg tápióka kemlnyítő
2,5 dkg Naturbit köles liszt
1 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 ek édesítő (1:4)
6,5 dkg Naturbit hajdina liszt
fél csomag sütőpor
2 ek citromlé
kb 2,5 dl víz
Krém:
3 dl kókusztej
2 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő (én 2 ek 1:4 et tettem bele)
10 dkg Natrubit barna rizsliszt
1 ek tápióka keményítő
+ eper
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A krémhez az alapanyagokat jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet majd jól összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk.
Az egyik oldalára teszünk a krémből, majd epret rakunk rá. A tészta másik oldalát bevagdossuk, majd ezt ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonya lekenjük.
Majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.