Hozzávalók:
15 dkg Tápióka keményítő
15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 g bambuszrost
5 dkg Naturbit hajdina liszt
1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény
4 dkg útifűmaghéj
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
1 cs sütőpor
2 kk só
7 dl víz
3 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk, majd 6-8 részre szedjük. Zsemlét fomrázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajozzuk. Megszórjuk a magokkal, és 180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.
![65309528-1885271154905864-3830710116173217792-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/07/65309528-1885271154905864-3830710116173217792-n.jpg)
![65386145-700010527122240-3575333220473896960-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/07/65386145-700010527122240-3575333220473896960-n.jpg)
![66082677-1097530287303311-927069902022377472-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/07/66082677-1097530287303311-927069902022377472-n.jpg)
![65249095-1296716007169766-7672965924776837120-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/07/65249095-1296716007169766-7672965924776837120-n.jpg)
![65180823-467673267324354-1503583795956154368-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/07/65180823-467673267324354-1503583795956154368-n.jpg)
![65168622-903449646671619-6902756375957340160-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/07/65168622-903449646671619-6902756375957340160-n.jpg)