Hozzávalók:

20 dkg Mester család süteményliszt

37,5 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

10 g Orgran tojáspótló + 10 ek víz elkeverve

3 ek édesítő (1:4) (ITT)

1 ek útifűmaghéj

2 dl rizstejszín

3 dl langyos rizstej

3 dkg puha margarin

+ 2 ek holland kakaópor

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj – rizstejszín – édesítő keveréke a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kidolgozzuk. Két részre vesszük a tésztát, majd az egyikbe beletesszük a kakaóport (tehetük hozzá 1-2 ek vizet), majd jól összedolgozzuk.

Utána egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon mind a két adag tésztát kinyújtjuk, majd egymásra tesszük. Így is nyújtunk rajta, majd feltekerjük.

Végül hosszában kettévágjuk, és összefonjuk.

Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük. Vékonyan lekenjük az olajos keverékkel.

180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.