Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 kk só
fél csomag porélesztő
15 g Orgran tojáspótló + fél deci víz kikeverve (ITT)
15 dkg puha margarin
1 ek útifűmaghéj
kb 1,3-1,4 dl rizstejszín
+ olaj és rizstejszín keveréke a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkevrjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint , majd jól eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk a langyos rizstejet és alaposan összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd ezt négyszer ismételjük. Majd az utolsó nyújtás után szaggatjuk – kb két ujjnyi vastag legyen a tészta.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük az olajos keverékkel.
Majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.