Hozzávalók:

Piskóta:

5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

4 dkg Naturbit köles liszt

2 dkg tápióka keményítő

0,5 dkg útifűmaghéj

0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény

2 dkg holland kakaópor

1 cs sütőpor

3 ek édesítő (1:4)

1,5 dl kókusztej

2 ek citromlé

“Túró krém”

20 dkg főtt köles

2 ek citromlé

2 ek édesítő (1:4)

1 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

1 cs vaníliás pudingpor

kb. 2 ek útifűmaghéj

Tetejére:

Olvasztott mentes csokoládé (lehet házilag is készíteni – kókuszolaj, kakaópor,édesítő,kókuszkrém keverékéből).

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük. Sütőpapírral bélelet 18 cm – es tortaformába tesszük és kb 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

A krém hozzávalóit kikeverjük, majd rátesszük a megsült, kihűlt tortalapra, majd olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk egy éjjelt a hűtőben, hogy jól összeálljon.