Hozzávalók:

45 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

1 cs porélesztő

2 kk só

25 dkg növényi joghurt

kb. 4,25 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, az olajat hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg el nem válik a tészta a a tál falától.

Majd barna rizslisztes lapra tesszük a tésztát, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kör alakba.

4 cikkre vágjuk, majd hosszanti oldalától mindegyiket feltekerjük, kiflit formázunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan megkenjük, majd megszórjuk magokkal.

50 fokon kb. 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/