Hozzávalók:
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
2 kk só
12 g útifűmaghéj
10 g gluténmentes sörélesztőpehely
5 dkg növényi sajt reszelve
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A vízen és az olajon kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
Majd cipót formázunk a tésztából és sütőpapíros tepsire tesszük.
Tetejét olajjal lekenjük, bevagdossuk és megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokos sütőben 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
http://webaruhaz.mestercsalad.hu/
![203019160-242553557271927-8225066163481641014-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/06/203019160-242553557271927-8225066163481641014-n.jpg)
![204018548-341451024042782-3978475618079758581-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/06/204018548-341451024042782-3978475618079758581-n.jpg)
![203946349-494727738483392-6771174316173809274-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/06/203946349-494727738483392-6771174316173809274-n.jpg)
![203532466-166030288839400-5824740573328981503-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/06/203532466-166030288839400-5824740573328981503-n.jpg)
![202286919-421521155470416-7954774462667595374-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/06/202286919-421521155470416-7954774462667595374-n.jpg)