Hozzávalók:

30 dkg Aby tészta liszt

15 g olaj

3 dl víz

Töltelék:

50 dkg vegyes zöldségkeverék

3 dl víz

ízlés szerint zöldfűszerek

Öntet:

20 dkg növényi sajt reszelve

25 dkg növényi mascarpone

3 dkg csicseriborsó liszt

3 dl növényi tej

1-2 kk só

2 ek gluténmentes sörélesztőpehely

+ kb. 5 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A töltelékhez az alapanyagokat egy lábasba tesszük, majd puhára főzzük.

Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük, majd egyneművé főzzük.

A tésztához az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk.

Majd szilikon lapon vékonyra nyújtjuk, majd 11×14 cm lapokat vágunk belőle (10 db lesz!).

Majd a tésztalapok felső részeibe adagoljuk a tölteléket. A tészta másik oldalát ráhajtjuk, majd a széleit villával lenyomkodjuk (töltött tésztát kapunk).

Majd forró, sós vízben kifőzzük.

Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, majd 5 db tésztát beleteszünk, leöntjük az öntet felével, majd a másik 5 db tészta és az öntet másik fele következik.

Tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Aby Friss tészta lisztkeverék itt:

https://www.abyhungary.hu/glutenmentes_lisztkeverek_friss_teszta