Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg Mester család süteményliszt

2 dl növényi tejszín

3 dkg édesítő (1:4)

20 dkg margarin

Töltelék:

2 kg alma

30 dkg sült sütőtök

ízlés szerint fahéj

ízlés szerint édesítő

5 dkg Mester család zsemlemorzsa

2 ek útifűmaghéj

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ Mester család zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Az almát megmossuk , lereszeljük, majd az összes többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük és összedolgozzuk.

A tésztát két részre vesszük.

A egyik részt kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Megszórjuk a zsemlemorzsával, majd beletesszük az előzőleg összeállított tölteléket.

A másik adag tésztát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére rakosgatjuk őket, rácsos formát kapjunk.

Majd olajjal vékonyan lekenjük és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/