Hozzávalók:
40 dkg Aby Házi kenyérliszt
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
15 dkg margarin
1 dl növényi tejszín
kb. 1,2 dl víz
Töltelék:
1 l növényi ital
ízlés szerint édesítő
4 cs vaníliás pudingpor
1,5 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt, majd hozzáadjuk a vizet és egyneművé gyúrjuk.
Majd lisztes lapon átgyúrjuk, és hat egyenlő részre osztjuk.
Minden részt kinyújtunk kb. 18×18-as méretre (nekem ekkora volt a tepsim), majd 180 fokon kb. 8-12 perc alatt megsütjük.
A krém alapanyagait kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha meghűltek a lapok, akkor rétegezzük őket a pudingos krémmel, majd egy éjjelt hagyjuk állni.
Aby Házi kenyérliszt itt:
https://www.abyhungary.hu/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek