Hozzávalók:

40 dkg Aby Házi kenyérliszt

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

15 dkg margarin

1 dl növényi tejszín

kb. 1,2 dl víz

Töltelék:

1 l növényi ital

ízlés szerint édesítő

4 cs vaníliás pudingpor

1,5 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt, majd hozzáadjuk a vizet és egyneművé gyúrjuk.

Majd lisztes lapon átgyúrjuk, és hat egyenlő részre osztjuk.

Minden részt kinyújtunk kb. 18×18-as méretre (nekem ekkora volt a tepsim), majd 180 fokon kb. 8-12 perc alatt megsütjük.

A krém alapanyagait kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha meghűltek a lapok, akkor rétegezzük őket a pudingos krémmel, majd egy éjjelt hagyjuk állni.

Aby Házi kenyérliszt itt:

https://www.abyhungary.hu/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek