Hozzávalók:
65 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg Barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
3 dkg útifűmaghéj
1 cs porélesztő
3 kk só
9 dl víz
3 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, amíg a tészta a tál falától el nem válik.
Majd egy sütőpapírral kibélelt vaslábasba tesszük.
1 órát 50 fokos sütőben kelesztjük,majd 180 fokon sütjük kb 60 percet, majd kivesszük a vaslábasból és kb. 10 percig még sütjük.
Mester család termékek itt:
www.mestercsalad.hu
![241849101-445189826998698-7250407696632500152-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/241849101-445189826998698-7250407696632500152-n.jpg)
![264949076-1872156436304111-5155292088883328570-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/264949076-1872156436304111-5155292088883328570-n.jpg)
![265633673-637141000619773-3268421165744718587-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/265633673-637141000619773-3268421165744718587-n.jpg)
![266034106-884521858875747-6782313331426451056-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/266034106-884521858875747-6782313331426451056-n.jpg)