Hozzávalók:
20 dkg savanyú káposzta ( jól átmosva, „kicsavarva”)
1-2 kk só
fél kk bors
30 dkg Mester házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
7,5 dkg puha margarin
1 dl növényi joghurt
kb. 2 dl víz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a káposztát, margarint és a joghurtot, eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.
Majd lisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és hajtogatjuk (ezt ismételjük meg még kétszer ).
Majd kb. 2 ujjnyira nyújtsuk ki a tésztát, a tetejét késsel „sráfozzuk” be.
Majd szaggassuk ki, és sütőpapíros tepsire tegyük.
Olajjal a tetejüket vékonyan kenjük le.
50 fokon kelesszük egy órát, majd 180 fokon kb. 30 – 35 perc alatt süssük meg.
Mester család termékek itt: