Hozzávalók:

20 dkg savanyú káposzta ( jól átmosva, „kicsavarva”)

1-2 kk só

fél kk bors

30 dkg Mester házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

7,5 dkg puha margarin

1 dl növényi joghurt

kb. 2 dl víz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a káposztát, margarint és a joghurtot, eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.

Majd lisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és hajtogatjuk (ezt ismételjük meg még kétszer ).

Majd kb. 2 ujjnyira nyújtsuk ki a tésztát, a tetejét késsel „sráfozzuk” be.

Majd szaggassuk ki, és sütőpapíros tepsire tegyük.

Olajjal a tetejüket vékonyan kenjük le.

50 fokon kelesszük egy órát, majd 180 fokon kb. 30 – 35 perc alatt süssük meg.

Mester család termékek itt:

http://mestercsalad.hu/