Hozzávalók:
1 cs Éléskamra vékony tésztás olasz pizza (180 g)
1 dkg útifűmaghéj
1 kk bazsalikom
1 kk oregánó
3 dl víz
1 ek citromlé
Feltét:
3 ek mustár kikeverve 1 ek növényi tejszínnel
kb. 35-40 dkg mexikói zöldségkeverék
kb. 15 dkg növényi sajt reszelve
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd sütőpapíron kinyújtjuk kör alakba, ha szükséges, akkor szórjuk meg egy kis barna rizsliszttel (ha tapadna a felülete).
Majd a széleit picit hajtsuk be.
Kenjük meg a mustáros keverékkel, szórjuk rá a zöldségeket, majd a reszelt növényi sajtot.
A pizza szélét vékonyan olajozzuk le, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A lisztet a Mamavita.com – ról rendeltem, itt találod: