Hozzávalók:

1 cs Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez (18,5 dkg)

1 ek édesítő (1:4)

1 dkg útifűmaghéj

kb. 3,2 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

10 dkg mentes csokoládé felolvasztva

5 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

2-3 ek növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon kinyújtjuk téglalap alakra.

Majd a töltelék összetevőit kikeverjük és megkenjük vele a tésztát.

Háromszögekre vágjuk (nekem 6 db lett), majd a szélesebb részétől feltekerjük és kifli alakot formázunk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A lisztet a Mamavita.com oldalról szereztem be, itt találod:

Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez