Hozzávalók (4 nagy , vagy 8 kicsi)
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
12,5 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
1 kk só
1 cs sütőpor
4 dl víz
2 ek citromlé
10 dkg reszelt növényi sajt ( Vege on the Table gouda)
1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
Töltelék:
1 doboz Bezdekamleka vegán szendvicskrém – zöldfűszeres
1 cs Bezdekamleka chilis szeletek fekete köménnyel és füstölt paprikával
+ 5 dkg reszelt növényi sajt ( Vege on the Table gouda) a tetejére
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot, elkeverjük benne, végül hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Szilikon (vagy barna rizslisztes ) lapon kinyújtjuk kör alakba.
Megkenjük a zöldfűszeres szendvicskrémmel.
4 vagy 8 cikkre vágjuk és a szeletelt sajtot elosztjuk, hogy mindegyikbe egyformán jusson.
Majd a szélesebb felétől feltekerjük mindegyiket és kiflit formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket vékonyan olajjal lekenjük, majd megszórjuk a maradék reszelt növényi sajttal.
180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
A felhasznált növényi sajtokat itt találjátok:
Vege on the Table gouda KATT IDE
Bezdekamleka vegán szendvicskrém – zöldfűszeres KATT IDE
Bezdekamleka chilis szeletek fekete köménnyel és füstölt paprikával KATT IDE