Hozzávalók (4 nagy , vagy 8 kicsi)

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

12,5 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

1 kk só

1 cs sütőpor

4 dl víz

2 ek citromlé

10 dkg reszelt növényi sajt ( Vege on the Table gouda)

1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

Töltelék:

1 doboz Bezdekamleka vegán szendvicskrém – zöldfűszeres

1 cs Bezdekamleka chilis szeletek fekete köménnyel és füstölt paprikával

+ 5 dkg reszelt növényi sajt ( Vege on the Table gouda) a tetejére

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot, elkeverjük benne, végül hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.

Szilikon (vagy barna rizslisztes ) lapon kinyújtjuk kör alakba.

Megkenjük a zöldfűszeres szendvicskrémmel.

4 vagy 8 cikkre vágjuk és a szeletelt sajtot elosztjuk, hogy mindegyikbe egyformán jusson.

Majd a szélesebb felétől feltekerjük mindegyiket és kiflit formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket vékonyan olajjal lekenjük, majd megszórjuk a maradék reszelt növényi sajttal.

180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A felhasznált növényi sajtokat itt találjátok:

Vege on the Table gouda KATT IDE

Bezdekamleka vegán szendvicskrém – zöldfűszeres KATT IDE

Bezdekamleka chilis szeletek fekete köménnyel és füstölt paprikával KATT IDE